Studerende?
Studerende?

Kom godt igang - få direkte besked når der er nye studiejobs.

Mobile Menu

Hvad er et studiejob?

Et studiejob er en stilling på typisk 5 til 10 timer ugentligt med en timeløn på omkring 110-140 kr. i timen, som du kan have, mens du studerer.

Et relevant studiejob kan være mange ting: Det er først og fremmest nogle konkrete opgaver, som en virksomhed eller organisation har behov for at få løst. Derudover kan det fx være et job, som opkvalificerer dig til en specifik, fremtidig stilling – eller et, som helt overordnet gør dig bedre rustet til at arbejde i en virksomhed eller organisation. Helt grundlæggende er et relevant studiejob et arbejde, som giver både økonomisk og fagligt afkast, og som forbereder dig yderligere på at komme ud på arbejdsmarkedet efter endt studie.

Hvorfor få et studiejob?

Der er flere fordele ved at være studentermedhjælper. Alle undersøgelser viser, at interaktion med virksomheder gennem studietiden styrker dine jobmuligheder. Et studiejob giver dig indsigt i virksomheden og styrker dine kompetencer.

Desuden er det meget almindeligt, at virksomheder og organisationer finder nye kolleger inden for egne rækker, så det er guld værd, at du har fået den berømte ”fod inden for døren” allerede under dine studier.

Faktisk får op mod 20% af de nyuddannede tilbudt job i den virksomhed, hvor de har haft studiejob.

Bring dine faglige kompetencer i spil

”Det er helt sikkert en fordel, at man har arbejdet i en politisk styret organisation, hvor man har samarbejdet med kolleger om at løse konkrete opgaver, når man som færdiguddannet skal ud og søge job”.

Rikke Riel studerer på overbygningen Kriminologi på AAU. Hun har studiejob i Mariagerfjord Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg. Her er hun tovholder på et projekt om at udarbejde en brugerundersøgelse på handicapområdet, som skal være med til at forbedre kommunens botilbud.

Selvom handicapområdet umiddelbart ligger et stykke fra Rikkes fagområde, er der flere overlap rent metodisk: Den undersøgelse, Rikke laver, er kvantitativ og kræver et godt analytisk overblik samt erfaring med evalueringsteori. På denne måde bringer Rikke sine faglige kompetencer i spil i praksis, og hun får styrket sit både sit CV, sit professionelle netværk og sine relationer med organisationen.

Samarbejdspartnere

Sammen står vi stærkere!